Задържаният за убийството на петима души в редакцията на вестник Капитал

...
Задържаният за убийството на петима души в редакцията на вестник Капитал
Коментари Харесай

Стрелецът в `Капитал газет` загубил съдебна битка с вестника през 2012 г.

Задържаният за убийството на петима души в редакцията на вестник " Капитал газет " в американския град Анаполис, щата Мериленд, е имал правосъдна борба с изданието, което изгубил. 
 Стрелба в редакция на вестник в Съединени американски щати, жертви и ранени
По информация на Ройтерс мъжът е 38-годишният Джарод Рамос (Jarrod W. Ramos), който нахлул в редакцията на вестника въоръжен с димни гранати и пушка. Официално управляващите не афишират самоличността на нападателя. Съобщава се само, че той е бял мъж, към 30-годишен. Той е арестуван и към този момент е разпитан. 

Анонимни източници обаче съобщили пред " Капитал газет ", че самоличността на нападателя е открита и това е мъжът, който съдил вестника за клюка през 2011 година Преди да бъде арестуван мъжът наранил пръстите на ръцете си, тъй че да не може да бъде разпознат по отпечатъците. 

В публикацията, която събудила ненавист у Рамос към вестника, се твърди, че мъжът е тормозил жена - някогашна негова съученичка, с която се свързал чрез Facebook. Според следствието по случая Рамос пращал имейли до дамата, в които я обиждал и правил опити да я склони към самоубийство. 

Въпреки че по този случай Рамос се признал за отговорен, той решил да съди вестника, защото неговата позиция по случая не била потърсена. Съдът отхвърлил желае против вестника през 2013 година, като решението е доказано от апелативен съд през 2015 г. 

Рамос употребявал и обществените мрежи, с цел да показа гнева си. В обява в Twitter от 2014 година той се обърнал към създателя на публикацията Ерик Хартли: " Застреляй се преди аз да го направя (законно в съда) ". Рамос не бил деен в обществената мрежа от 2016 година. 

Лелята на Рамос 59-годишната Виелка Рамос разказва племенника си, който е израснал в близкия Севърн, Мериленд, като " доста образован ", само че " уединен ". " Той е доста образован. Той опитваше да поддържа връзка с хората, само че беше уединен ", споделя тя, представена от " Тайм ". 

" Нападението е било планувано ", оповестява шефът на полицията в Анаполис Уилям Крампф. По думите му нападателят е " търсил жертви " на етажа, на който се намира редакцията на вестника. Полицейски екипи са пристигнали на мястото на стрелбата 60 секунди след подадения сигнал, сподели представителят на полицията лейтенант Райън Фрашър. Заподозреният бил арестуван незабавно без да бъде създаден и един изстрел.

Maryland shooting suspect battled newspaper in court and lost https://t.co/YQvkucAfab pic.twitter.com/Lmz2F1Y3GF
— Reuters Top News (@Reuters) June 29, 2018
Повече от 170 души са били по това време в постройката. Сред жертвите в стрелбата са четирима публицисти от  " Капитал газет " и един чиновник от комерсиалния отдел на изданието. Други двама са се отървали с леки пострадвания, които по-късно са освободени от болничното заведение. 

At least five people are dead and several others are injured in the shooting at the Capital Gazette building in Annapolis, Maryland. An official says a suspect is in custody. https://t.co/C2AhDFudCI pic.twitter.com/82qSNFdPwt
— CNN (@CNN) June 28, 2018
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР